Comunicat de presă

CLAAS prezintă noua generație de implemente frontale ORBIS

Noile implemente frontale pentru porumb ORBIS 600 SD și ORBIS 750 sunt echipate atât cu discuri mari, cât și cu discuri mici, pentru un flux de material recoltat optim, înaltă eficiență și fiabilitate funcțională. Conceptul cadrului cu basculare cu panouri T noi reduce greutatea și sporește rezistența la uzură. Iar datorită noului sistem de pliere, implementele frontale sunt gata de utilizare în doar câteva secunde.   

Discuri de dimensiuni mici și mari pentru un flux de material recoltat optim

Conceptul noilor implemente frontale pentru porumb ORBIS, disponibile cu lățimi de lucru de 6,0 m și 7,5 m, are la bază eficiența dovedită a discurilor de dimensiuni mari și mici. Discurile de dimensiuni mari sunt fixate în zona centrală a implementului frontal. Acest lucru asigură un flux uniform de material recoltat și avantaje funcționale semnificative în timpul deplasării cu spatele. La ORBIS 600 SD, unitățile exterioare au două discuri de dimensiuni mici (SD = Small Disc), iar ORBIS 750 este echipat cu un disc exterior de dimensiuni mari și un disc interior de dimensiuni mici. Astfel, ambele modele asigură un flux de material recoltat în formă de V, cu eficiență dovedită și fiabilitate funcțională optimă, chiar și în zonele în care densitatea porumbului diferă.

Degetele din fața cuțitelor, nou proiectate, asigură recoltarea materialului cu pierderi reduse și au puncte ce pot fi îndepărtate pentru culturile de porumb culcate. Cuțitele cu formă nouă, de semilună, asigură o calitate maximă a tăierii pentru toate tipurile de material recoltat.

Cadrul cu basculare și panouri T

Noul concept al cadrului cu basculare asigură alimentarea centrală a materialului recoltat pe rolele de precompresie ale utilajului JAGUAR. Această componentă robustă a fost optimizată pentru a face față greutății implementului frontal și forțelor generate de acesta. În funcție de condițiile de pe câmp, unghiul de montare a cadrului cu basculare poate fi setat în două poziții diferite. Avantajul acestei setări, în special în condiții de umiditate este faptul că unghiul de tăiere al implementului frontal poate fi menținut, chiar dacă roțile din față ale combinei de recoltat furaje se afundă mai mult în sol. Sistemul AUTO CONTOUR asigură controlul activ al compensării laterale și lasă în urmă o miriște uniformă pe întreaga lățime de lucru. Acest sistem este standard pentru ORBIS 750 și disponibil opțional pentru modelul ORBIS 600 SD.

Panourile T modulare noi susțin trenul de rulare și discurile. În combinație cu noul design al cadrului, acestea asigură o tăiere uniformă, la înălțime mică, prevenind aderarea impurităților. Panourile T ranforsate prin presare și rotunjite, stabile dimensional și rezistente la uzură protejează elementele transmisiei împotriva uzurii și sarcinilor structurale.

Noul sistem de pliere este gata imediat

Ambele modele au fost echipate cu un concept de pliere complet nou, care a fost dezvoltat pentru reducerea semnificativă a timpilor de pliere, pentru a reduce la minim timpii de setare. La modelul ORBIS 600 SD, unitățile laterale sunt pliate în mod egal spre centru, iar cele ale modelului ORBIS 750 se suprapun simetric. Acest sistem de pliere compact îi oferă operatorului vizibilitate optimă pentru deplasarea pe șosea. Ambele modele au o lățime de transport de 3,0 m, ceea ce simplifică înmatricularea utilajului.

Ambele sunt disponibile cu un sistem de transport integrat, pentru a putea fi înmatriculate pentru transportul rutier. Sistemul poate fi operat din cabină. După activarea sistemului de transport, două roți în contact cu suprafața drumului susțin cea mai mare parte a sarcinii implementului frontal, pentru a asigura sarcina admisă pe puntea față a modelului JAGUAR. Un sistem integrat de amortizare a vibrațiilor asigură o deplasare pe șosea uniformă, confortabilă, cu viteze de până la 40 km /h. Sistemul asigură deplasarea rapidă și în siguranță de la un câmp la altul și evită procedurile de setare inutile.


Concept de tracțiune pentru o calitate optimă a tocării

Conceptul sistemului de tracțiune este adaptat perfect atât pentru modelul JAGUAR 900, incluzând acționarea continuu variabilă a implementului frontal, cât și pentru JAGUAR 800, asigurând astfel o calitate optimă a tocării. O cutie de viteze cu două trepte ajustează viteza implementului frontal pentru porumb, în timp ce cutia de viteze cu trei trepte controlează tamburele de alimentare pentru o coordonare optimă a fluxului de material recoltat. O funcție automată pentru acționarea continuu variabilă a implementului frontal asigură optimizarea fluxului de material recoltat în mod confortabil, din cabină.

Numărul redus de trepte de viteză și transmiterea eficientă a puterii permit menținerea la un nivel redus a puterii necesare și maximizarea eficienței. Iar pentru a reduce costurile de întreținere, intervalele de schimbare a uleiului au fost extinse la 2.500 de ore de funcționare sau 5 ani.

Fiecare implement ORBIS este echipat standard cu un modul de comunicare ce transmite date de la implementul frontal la combina de recoltat furaje și reduce necesitatea efectuării de setări pentru modelul JAGUAR. Setările nu sunt pierdute, nici chiar după schimbarea implementului frontal, această funcție asigurând economie de timp și evitarea erorilor de utilizare.