12.08.2016

CLAAS prezintă noua gamă LEXION 600

Gama LEXION 670–620 este compusă din utilaje cu 6 scuturători, cu o lățime a tobei de batozare de 1.700 mm și două modele cu 5 scuturători și o lățime a tobei de 1.420 mm. Modelele 670 și 630 sunt disponibile și în varianta MONTANA, cu un mecanism de nivelare.

Performanțe ridicate și consum redus

Toate modelele noi LEXION 600 sunt echipate cu motoare Mercedes-Benz, caracterizate prin furnizarea optimă a puterii și un consum redus de carburant. Motoarele cu 6 cilindri au o cilindree de 7,7 l, iar modelele cele mai mari, LEXION 660 și 670, au o cilindree de 10,7 l și dezvoltă o putere de 408 CP sau 435 CP.

În plus, motoarele de 10,7 litri ale modelelor 670 și 660 sunt echipate cu sistemul de răcire CLAAS DYNAMIC COOLING, o caracteristică regăsită, de asemenea, la toate modelele CLAAS LEXION 700. Sistemul de răcire integrat, amplasat în spatele motorului, reglează automat capacitatea de răcire în funcție de cerințele motorului, asigurând astfel un consum de carburant deosebit de mic. Circuitul aerului proiectat special previne acumularea prafului. Răcitorul preia aerul de deasupra și îl distribuie în față, spre motor, precum și în părțile laterale, în sus și în jos. Prin combinarea acestuia cu un extractor automat de praf, intervalele de curățare pentru sistemul DYNAMIC COOLING sunt semnificativ mai mari.

Gestionare perfectă a paielor în orice condiții

Noua carcasă a tocătorului de paie, care a fost extinsă cu 50 mm, asigură în permanență distribuirea optimă a paielor. Datorită diametrului mai mare al acesteia, materialul tocat poate fi accelerat mai rapid, asigurându-se astfel o distribuție mai bună. Posibilitatea de a controla din cabină cuțitul tocătorului de paie și bara răzuitoare asigură un confort sporit pentru operator. Pentru toate modelele noi LEXION 600, brazda tocătorului de paie poate fi schimbată cu ușurință din cabină, prin simpla apăsare a unui buton.

În plus, noile modele LEXION 670, 660 și 650 sunt disponibile cu un împrăștietor radial nou, acționat mecanic, caracterizat prin transmisia extrem de eficientă a puterii. Pe lângă un consum mai mic de carburant, funcționarea mecanică asigură menținerea unei turații constante a rotorilor de împrăștiere, astfel încât paiele să fie distribuite în mod uniform, în orice condiții. Noul împrăștietor radial este combinat cu capacitatea de a regla direcția de împrăștiere a paielor. Acesta corectează automat distribuția paielor în condiții adverse, cum ar fi vânt transversal sau recoltarea pe suprafețe înclinate.

Recoltare mai curată pe orice teren

De asemenea, sistemul AUTO SLOPE al gamei LEXION 600 garantează obținerea celor mai curate boabe și pierderi minime pe teren accidentat. Funcția AUTO SLOPE controlează automat turația ventilatorului și reglează în mod continuu gradul de înclinare a combinei de recoltat pe teren. Astfel, jetul de aer este redus automat la deplasarea în rampă, pentru a preveni pierderile. Turația este sporită în timpul deplasării în pantă, pentru a asigura curățarea suficientă a boabelor.

Funcția AUTO CLEANING, care și-a dovedit deja eficiența în cadrul gamei LEXION 700, facilitează munca operatorului și asigură obținerea celor mai curate boabe posibil. Pe lângă reglarea turației ventilatorului, sistemul asigură controlul complet automat al deschiderii sitelor superioare și inferioare. Acest lucru este realizat prin utilizarea unui număr mare de senzori care înregistrează în permanență parametrii cu variațiile cele mai mari ai combinei de recoltat și efectuează setările necesare pentru a se adapta la condițiile curente, cu precizie de fracțiuni de secundă.

LEXION 660, acum cu sistemul de șenile TERRA TRAC

După modelul LEXION 670, CLAAS oferă acum modelul LEXION 660 cu sistemul de șenile TERRA TRAC cu protecție pentru sol. Roata motrice, roata în contact cu solul şi rolele sistemului de șenile au o suspensie hidropneumatică ce asigură un confort optim al operatorului. Având șenile de 635 mm, lățimea totală a combinei de recoltat rămâne sub 3,49 m.

Toate modelele noi din gama LEXION 600 vor fi disponibile pentru sezonul de recoltat 2017.