Soluții practice și confort sporit

CLAAS prezintă noua gamă de tractoare AXION 800

Gama de tractoare AXION 800 de la CLAAS include mai multe modele și motoare cu o putere între 205 și 295 CP (conform ECE R 120), concepute pentru o varietate de utilizări. CLAAS prezintă acum noua generație AXION 800 cu opțiuni de echipare îmbunătățite și numeroase soluții practice introduse inițial pentru noile serii ARION 600/500 și AXION 900. Printre acestea se numără noul sistem CEBIS cu ecran tactil color și maneta de comandă multifuncțională CMOTION, noua opțiune de echipare CIS+ și frâne pneumatice cu uscător cu aer.

Trei opțiuni de echipare disponibile în premieră

Pe lângă sistemul de bază CIS cu eficiență dovedită și noul CEBIS cu ecran tactil, noile modele AXION 800 sunt acum disponibile în premieră cu sistemul CIS+, în total trei opțiuni de echipare. La fel ca CEBIS, sistemul CIS+ din dotarea noilor tractoare AXION 900, ARION 600 și ARION 500 este extrem de ușor de utilizat, oferind un nivel ridicat de confort și simplitate. Caracteristicile CIS+ includ ecranul color CIS și cotiera multifuncțională cu maneta de comandă în patru direcții ELECTROPILOT și DRIVESTICK pentru controlul transmisiei.

Noul sistem CEBIS cu nivel sporit de confort

Sistemul CEBIS include noul terminal CEBIS de înaltă rezoluție cu ecran tactil de 12” și cotiera ergonomică cu eficiență dovedită cu maneta de comandă multifuncțională CMOTION pentru controlul confortabil al tuturor funcțiilor principale utilizând degetul mare, arătător și inelar. Pe cotieră sunt prevăzute acum și 10 butoane funcționale liber configurabile. Opt dintre aceste butoane se află pe maneta de comandă multifuncțională, acestora putându-le fi atribuite, de exemplu, diferite funcții ISOBUS. Conceptul intuitiv de operare se bazează pe actuala generație CEBIS și a fost îmbunătățită cu funcția de comandă tactilă. Printre caracteristici se numără reglarea rapidă a celor mai des utilizate funcții ale tractorului folosind sistemul DIRECT ACCESS, activat prin simpla atingere a siluetei utilajului pe ecranul tactil CEBIS. În timpul lucrului pe teren denivelat, toate setările pot fi introduse utilizând cunoscutul buton rotativ cu butonul ESC.

Suportul variabil pentru dispozitivul de cuplare compatibil ISO 500

Toate tractoarele din noua serie AXION 800 sunt prevăzute cu un suport universal pentru dispozitivul de cuplare compatibil ISO 500. Acesta permite utilizarea fără probleme a dispozitivelor de cuplare pentru tractoarele din noua serie AXION 900 și ale altor producători cu standarde compatibile. Suportul pentru dispozitivul de cuplare este prevăzut standard și cu o șină lungă de montare și un orificiu pentru dispozitivele de tractare din bara de tracțiune. Pot fi utilizate astfel până la șase dispozitive de tractare. În versiunile cu bară de tracțiune, orificiile permit ajustarea distanței dintre puntea spate și punctul de cuplare, permițându-i operatorului să schimbe punctul de atașare a implementului în funcție de operațiunea desfășurată:

  • Retractat: confort sporit la rulare, de exemplu în timpul transportului rutier cu sarcină mai mare pe bara de tracțiune deoarece această sarcină este deplasată înspre puntea spate
  • Extins: reduce raza de bracaj a ansamblului tractor/implement, de exemplu în timpul operațiunilor desfășurate pe câmp, prin schimbarea punctului de pivotare spre spate

Poate fi menținută astfel sarcina maximă admisă pe bara de tracțiune, de 4,0 t.

Frâne pneumatice cu uscător cu aer comprimat

Frânele pneumatice din dotarea standard a tuturor modelelor AXION 800 includ un uscător cu aer. Prin urmare, condensul este extras automat din aerul comprimat înainte de a intra în acumulator, prevenind corodarea prematură a supapelor, cilindrilor și rezervoarelor de aer, precum și deteriorarea cauzată de apa înghețată. Prin aceasta, durata de viață și siguranța sistemului de frânare sunt sporite considerabil.

Pachetul de lumini LED și noua oglindă cu unghi larg

Noile tractoare AXION 800 echipate cu sistemul CEBIS sunt prevăzute standard și cu lumini de drum LED cu iluminare specifică. Pachetul de lumini este disponibil opțional și pentru tractoarele echipate cu sistemele CIS și CIS+. Toate modelele sunt dotate standard cu noile oglinzi retrovizoare cu unghi larg, cu două câmpuri vizuale ce pot fi ajustate independent, asigurând o siguranță optimă în special la deplasarea pe șosea. Toate modelele sunt disponibile, de asemenea, cu tapițerie din piele pentru scaunul operatorului și al pasagerului.